Сирний продукт Джанкойського сирзаводу містив рослинний білок - генетично модифіковану сою (ГМ-сою).
Таким став один з результатів дослідження зразків 5 плавлених сирів та 1 сирного продукту, проведеного Центром експертиз «Тест» у квітні-липні 2012 року, повідомила у середу на прес-конференції в УКРІНФОРМі керівник відділу "Тесту" Ніна Кільдій.
«У сирному продукті «Джанкойський сир», як і заявлено виробником, містився немолочний жир, що передбачено нормативними стандартами на цю продукцію. Однак продукт містив й рослинний білок - сою, а якщо точно - генетично модифіковану сою. При цьому напис на етикетці свідчив, що сирний продукт не містить ГМО. Виникає питання: навіщо потрібний такий продукт споживачу: дешевий, однак з рослинними жирами, генетично модифікованою соєю, несмачний (отримав оцінку «погано» за органолептикою)», - зауважила Кільдій.
Результати тестування засвідчили: загальну оцінку «відмінно» отримав плавлений сир торгової марки «Весела корівка», «добре» - продукція ТМ «Молочний шлях», «Molendam», «Mlekovita Topiony». Загальна оцінка «задовільно» виставлена плавленому сиру «Звенигора», а загальна оцінка «дуже погано» - сирному продукту «Джанкойський сир», підкреслила керівник відділу тестувань Центру експертиз "Тест".
У свою чергу керівник Центру експертиз "Тест" Валентин Безрукий поінформував, що результати останніх досліджень центру зразків продукції - ковбаси «Лікарська», твердого сиру «Російський», плавлених сирів і сирного продукту будуть передані до Антимонопольного комітету України. «Напередодні центр передав до комітету результатів дослідження по вершковому маслу. Як мені відомо, щодо одного виробника цієї продукції застосовані відповідні санкції за порушення законодавства та нормативів», - підсумував він.
Источник новости: www.ukrinform.ua