Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Порядок внесення змін до медичної ліцензії в 2021 р.


ліцензія на медичну практику

Отримання ліцензії на медичну практику – це не останній крок оформлення діяльності медустанови. Ліцензія відображає актуальні дані про заклад, тому надалі, про будь-які зміни необхідно повідомляти ліцензійний орган.

Під час роботи клініки можливе розширення напрямків діяльності, відкриття додаткових спеціальностей, зміни в матеріально-технічній та організаційній сфері. Все це повинно бути зафіксовано згідно з вимогами законодавства.

Як вносили зміни раніше

Згідно з Ліцензійними умовами, ліцензіат повинен протягом одного місяця подати повідомлення до МОЗ про всі зміни в інформації, які стосуються документів, що були надані для отримання ліцензії. Якщо це не було зроблено у встановлений строк, медзакладу може бути повідомлено про анулювання ліцензії або накладання штрафу.

Завданням органу ліцензування є проведення аналізу поданої інформації та перевірка документів за всіма вимогами. В результаті він виносить рішення:

  • Затвердити зміни. Тобто, заклад охорони здоров’я мав право працювати далі з урахуванням нововведень;

  • Відмова в затвердженні нових даних. Це той випадок, коли медустанова могла працювати далі за старими стандартами, заборонялось лише вносити зміни;

Зазвичай, затвердження внесення нової інформації потребувало більше часу, ніж оформлення нової ліцензії. В разі виникнення помилок під час оформлення документів ліцензіат мав право на повторні спроби надання відомостей зі змінами.

Сучасні зміни

Обов’язок подавати повідомлення в місячний строк залишається дійсним. Важлива зміна полягає в тому, що тепер ліцензійний орган не виносить рішення щодо внесення нової інформації. Вона автоматично фіксується в Ліцензійній справі. Ліцензіат може перевірити наявність реєстрації повідомлення на офіційному сайті МОЗ в Реєстрі повідомлень.

Ліцензійний орган вибірково проводить позапланові перевірки медичної установи з метою інспекції дотримання ліцензійних умов. При цьому скасовано попередній контроль документів під час їх надходження до МОЗ. Сумніви в поданій в відомостях інформації можуть стати підставою для проведення інспекційної перевірки.

Таким чином, сформувались такі аспекти законодавчих змін:

  1. Залишається минула відповідальність за несвоєчасне надання інформації про зміни даних, що подавались під час ліцензування медичної діяльності.

  2. Дані про зміни швидко вносяться до Ліцензійної справи і їх реєстрацію легко відстежити.

  3. Представникам медзакладу потрібно уважно контролювати процес фіксації змін, тому що вже не публікується рішення, які саме дані внесено до Ліцензійної справи.

  4. Ліцензіати повинні з першого разу правильно оформити документи. Попереднього аналізу відомостей з боку органу ліцензування немає, а в разі помилки буде призначатись інспекційна перевірка.

Будь-які зміни в процесі діяльності медзакладу потребують швидкого юридичного оформлення. Досвідчені спеціалісти знаються на цій справі якнайкраще. Для здійснення ліцензування медустанови та необхідних юридичних процедур надалі, слід заручитися підтримкою медичних юристів.

Источник новости: medsite.com.ua



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.