Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Новости

Видалення зубів: причини, етапи, ускладнення, особливості


Видалення зуба процедура вкрай небажана як для пацієнтів, так і для лікарів, адже ця операція, як і будь-яка інша, травмує організм. Але, на жаль, іноді це стає єдиним виходом.

Причин видалення зуба може бути кілька, і їх умовно можна розділити на термінові і планові. До першої групи входять:

  • поздовжній злам,

  • запалення, яке стає джерелом гнійної інфекції або навіть абсцесу

  • поперечний перелом коронки.

Планове видалення зубів включає:

  • руйнування коренів, що унеможливлює їх використання для протезування;

  • третій рівень мобільності;

  • складність настройки каналів;

  • травма слизової оболонки.

Безпечне видалення зуба проводять фахівці Giorno Dentale, які консультують і визначають необхідність операції, адже для цього можуть бути такі протипоказання:

  • інфекційні захворювання, в тому числі не тільки в порожнині рота;

  • злоякісні пухлини;

  • серйозні проблеми в роботі серцево-судинної системи;

  • прийом ліків, що впливають на згортання крові;

  • вагітність.

Також не рекомендується видаляти молочні зуби дітям, якщо не почалося зростання постійних.

Видалення, або, простіше кажучи, видалення проводиться двома методами - простим і хірургічним. Застосовується нескладний метод, коли добре видно зуб або корінь і є можливість надійно зафіксувати їх за допомогою елеватора і зубних щипців, яких в арсеналі величезну кількість хірургів для кожного типу зубів. При видаленні фахівці зазвичай використовують надійну анестезію, що полегшує перенесення процедури.

Другий метод - хірургічний, зазвичай викликає багато побоювань, так як передбачає розріз ясна, але абсолютно необхідний у випадках, коли зуб або його коріння не видно.


Рекомендації після видалення зуба

Прийом їжі і фізичні навантаження заборонені на кілька годин, так як організм перебуває в стресовому стані. При гострій жадобі можна пити воду в помірних кількостях, але обов'язково її ретельно закип'ятити і охолодити до кімнатної температури. Чистити зуби також не рекомендується не раніше, ніж через 24 години.

Часто після видалення зуба можна почути поради про використання ополіскувачів для рота, але досвідчені стоматологи не рекомендують використовувати їх не раніше, ніж через 2 дні після процедури, оскільки лікар дезінфікує лунку під час видалення, а полоскання збільшує ризик ускладнень, особливо при використанні народної медицини.

Які побічні ефекти можуть виникнути після видалення?

  • вивих сусідніх зубів;

  • кровотеча;

  • запалення.

Імовірність виникнення цих проблем невисока, і стоматолог обов'язково дасть індивідуальні рекомендації, як їх запобігти. Але найкраща порада, яку можна дати, щоб уникнути проблем в майбутньому, - це запобігти, а не доводити до пограничних станів, тому при появі зубного болю слід використовувати перевірені методи знеболювання і не відкладати самолікування, а одразу ути на прийом до кваліфікованого лікаря, до якого можна записатись на сайті https://giorno-dentale.com/



Оставить отзыв (комментарий):

Ваше имя: *
 
Ваша почта:
Комментарий: *

 
Введите символы: *
Обновить

Алфавитный указатель растений:
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Я
Авелокс (таблетки)
Авелокс (таблетки) (Bayer (Байер))

Авелокс в таблетках - бактерицидный антибактериальный препарат широкого спектра действия.
Иммунофлазид
Иммунофлазид (Экофарм)

Иммунофлазид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для этиотропного лечения и профилактики ОРВИ и гриппа.
Флавозид
Флавозид (Экофарм)

Флавозид - лекарственный препарат от компании Экофарм применяют для лечения ветряной оспы, вирусных гепатитов B и С, гриппа А и В, а также заболеваний, вызванных вирусами герпеса 4-го и 5-го типа.